cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
hkn
Contributor
Message 1 of 2

temizlenmeyen virüs

merhabalar uzun yıllardan beri kaspersky kullanıcısıyım bilgisayarıma güvenlik duvarını aşan bir virüs bulaştı kaspersky ile olan yazışmalarımı sizinle paylaşaçağım sorunum konusunda yardım istiyorum lütfen yardım edin

Merhabalar ben uzun yılardan beri kaspersky kullanıcısım. Sorunum şöyle, bilgisarımla internette gezindiğim bir anda bir şekilde virüs bulaştı bulaşma sonrasındaki olayları anlatmaya çalışaçagım.Bilgisayarım sürekli ağ bağlantı hatası yaşıyorum, bilgisayarın sağ alt köşede bulunan wireless işareti ünlem işareti göstererek bağlantı kesiliyor ünlem işaretine sağ tık yaparak sorunu gider dediğim zaman bazen oluyor bazende olmuyor olmadığında modemi aç kapa yaparak bağlantı kurmaya çalışıyorum onunda yemediği zaman oluyor modeme reset atarak bağlantı kurmaya çalışıyorum . Bilgisayara format atma yöntemine girdiğimde ilk kurulum esnasında uefi durumunda format görmüyor uefi kaldırarak formatta hdd nin yapılandırma durumuna kadar gelip hdd yi formatlayıp kuruluma geçmeden tekrar geri çıkıp uefi yi açarak kuruluma geçiyorum , uefi kapalı durumdayken kurulum yaptığımda tekrar uefi ye geçtiğimde hata oluşuyor bilgisayrı çalıştıramıyorum.yanı bi şekilde aldatmaça yaparak kurulum yapıyorum. Kurulum bittikten sonra wireless e bağlanmadan önce kaspersky i kuruyorum kurulumdan sonra interneti açtığımda kaspersky günçellemeye geçiyor geçtiğinde ise bilgisayar tamamen kitleniyor virüs programı bilinmeyen bir hata ile karşılaştı diye uyarı veriyor,bilgisayarın görüntüsü fulu şekil alıyor hiç bir işlemimi kabul etmiyor ctrl,alt,delete bile işe yaramıyor . Uzun süre bekliyorum belki toparlar diye malesef hiç bir tepki olmuyor bir iki saat beklemişliğim oldu.Direk güç düğmesine basarak bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda virüs programı o şekilde devreye giriyor.Bilgisayarımı iş yerinde format atmayı denedim malesef aynı sorunları işyerimede taşıdım, evime gelen misafirler cep telefonunda bağlantı kurduklarında virüs onlarada bulaşıyor,kendi evlerine gittiklerinde aynı sorunları onlarda yaşamaya başlıyorlar gelen misafirlere kesinlikle bağlamayın internete virüs bulaştırıyor diye uyarıyorum.Mail adreslerimin bağlantı noktalarını kontrol ettiğimde bağlantı kurma denemeleri olmuş bir çok ülkeden mail sağlayıçım yurt dışından giriliyor diye bloke etmiş açaba bloke edemediğide varmıdır ? . Koruma ayarlarımı en üst seviyeye çıkardım . Bu olay yaklaşık bahar ayından beri devam destek konusunda yardım istedim fakat yeteri bir ilgi göremedim. Sonrasında arayış içerisine girdim kurmadığım virüs programı kalmadı.Malesef hiç birinden fayda görmedim . eset virüs programı satın aldım tavsiye üzerine eset tırt malesef .Daha önceden buna benzer yine silinmeyen virüs konusunda destek istedim ve ozaman yardım edildi internet üzerinden bir sayfaya yönderilip malware tarzı bir progragram kurulumu yapıldı sonrasında virüsten kurtuldum .Üç dört yıl bilgisayara format bile atmadım.Sizden aynı yardımı taleb ediyorum. Bu konudan dolayı çok muzdaribim lütfen yardım edin.

cevaben

Kaspersky Türkiye'de destek mühendisi olarak çalışmaktayım. Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili size ben yardımcı olacağım. Kaspersky ile tam tarama gerçeklştirin ve herhangi bir nesne bulunursa temizleyiniz. Ancak sizin anlattıklarınız daha çok Windows ile ilgili problemleri kapsıyor gibi Kaspersky herhangi bir nesne bulamaz ise lütfen konuyla ilgili Microsoft fan destek alınız.

Fakat önlem olması açısından bir inceleme gerçekleştirebiliriz. Lutfen gerekli raporu bize gonderin:

Sorun olmadığını düşünmediğim bir konuda sizi arayıp meşkul etmem, dediğim gibi bilgisayarıma uzun süre hiç format atmadan uzun yılar boyunca kullandım . Bu yaşadıgım olay takribi 6 yada 7 ay öncesinden beri yaşamaktayım .Sayfanının birini açtığımda bir kaç tane daha sayfa otamatik safya açmaya başladı ve ardından bilgisayarda bulunan cmd exe si açılarak bir şeyleri kurma durumuna geçti,bu olay bundan sonra başladı .Sorun sürekli stabil bir şekilde olmuyor zamanı belli olmayan internet kesintileri yaşıyorum. Bilgisayar donanım sal olarak sitabil hiçbir sıkıntı yok bilgisayar içinde istediğim her yere takılmadan dolaşabiliyorum. Benim tek sorunum ağ bağlantısı ve internette gezinmeyle ilgili sorunlar mesela youtube içeriklerini seyrederken görüntülerin takılmalar seslerde parazit oluşmalar oluyor bir keresinde virüs programı flash player le ile ilgili sorun bulundu dedi ama ne yapmam gerekli olduğuna dair hiç bir işlem yapmadı.İnternet sayfa açması çok uzun sürüyor güvenli bağlantı kuramadı diye uyarı veriyor sayfayı tekrar tekrar yenile dedikten sonra bağlantı kuruyorum.İnternetim fiber internet bağlantı hızım 24 Mbps işlemçim i5, ram 8 gb bu olay başıma gelmeden önce internetim yağ gibi idi. Malesef bu tip virüs programını yapanlar 1-0 önde başlıyorlar onlar yapıyor siz tespit etmeye çalışıyorsunuz.Bu durumun tespiti için bilgisayarımı size göndermeye razıyım eğer size gönderdiğimde ilk yapaçağı şey modem ve bilgisayar arasında bir bağ kurmak bunu daha önce yazdığım yazıdan anlıyabilirsiniz,iş yerinde format atmamla ilgili. Mouse kullanırken mouse işlem dışı kalıyor pili çıkartıp takarak çalışmaya başlıyor,pilleri yenisi ile değiştirmeme rağmen.Bu na benzemesede daha önceden başıma bir virüs vakası oldu.Daha önce sizden aldığım destekle sorunumu çözdünüz, malesef vermiş olduğuz hizmetin adresini şilmişim mail adresimde, aynı vermiş olduğunuz hizmetle sorunumu çözüleçeğinin kanaatındayım .Kaspersky almış olduğum hizmetin adresi vardır diye düşünüyorum sizde. Microsoft store üzerinden hiç bir işlem yapamıyorum sürekli hata ile kaşılaşıyorum.Televizyon ile bilgisayar arasında ağ kuramıyorum.Virüs programı kurmadan bu işlemleri gerçekleştire biliyordum.Bilgisayara o kadar çok format atımki virüs programım bloke oldu neyseki 1 ay kalmıştı açtırmak için uğraşmadım yeni abonelik aldım.Sorunumu çözeceğinize inanarak yazımı bitiriyorum .

cevaben

Detaylı bir araştırma için ek rapor gerekmektedir; Lütfen AVZ aracinin raporunu gonderin

verdiğiniz bilgiler dahilinde bilgisara uygulama yaptım, fakat değişen birşey olmadı.Olayın vahameti kendi açımdan büyük, benim sadece mail adresimdeki hareketler konusunda bilgi sahibi olduğum durumları biliyorum ,onun hariçinde bilgisarımda ne olup bittiğini bilmemekteyim.Bilgisayar kontrol dışı, sürekli şüpheli hareketler oluyor bu beni oldukça rahatsız ediyor resmen paronaya durumu.Daha önce size bahsettiğim ismini unuttuğum kaspersyk nin bir hizmeti vardı, onu kurduğum zaman sorunum çözülmüştü sizden aynı hizmeti talep ediyorum eğer bu hizmet, üçrete tabi ise üçreti ödemeye razıyım yeterki baş belası olaydan kurtulmak istiyorum.Hizmetin verilmesi konusunda imtina ettiğiniz düşüncesine girdim.Olay virüs programının güvenlik duvarının tanımlayamadığı bir durum ve sonrasındaki gelişen olaylar,durum bir iki günlük bir aylık değil, sekiz aydır yaşadığım şeyler. Format bir işe yaramıyor işletim sistemini değiştirdim açık kod kaynaklı linux tabanlı işletim sistemini kurdum,internet sağlayıcımı değiştirdim durum aynı daha ne yapabilirım ki anladım.Sadece bir bilgisayar değil diğer bilgisayar ve telefonlarda aynı.Daha öncesinde size söylemiştim bilgisarımı size gönderme konusunda adresinizi paylaşırsanız bilgisarın bir tanesini size göndermeye razıyım, kontrolümün dışında olduğunu düşündüğüm bir cihaz benim olamaz diye düşünüyorum. Şu ana kadar gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

sorunum konusunda cevaben internet sağlayıcınızla görüşün diye yazmışınız.Bu bana mantıklı gelmedi ve bunun üzerine tekrar arayış içerisine girdim bir kaç virüs programı denemesiden sonra mcafe kurdum sorunum kısmi bir şekilde düzeldi, fakat melanet virüs daha hala bilgisayarlarımda ve telefonlarımda, size olayları anlatmaya çalışacağım.Düzelen olaylar şöyle ,güvenli bağlantı kurulamadı hatası düzeldi,flash player üzerinden seyrettiğim videolar düzeldi,bilgisayar ve televizyon arasında ağ kurma hatası düzeldi,ağ kopma hatası düzeldi. Düzelmeyen konu şöyle resimlerini ayrıyetten paylaylaşacağım ,mcafe nin temizleme araçlarını kullanarak 1 ve 2 nolu resimde işaretlediğim uygulamalar sorunum kısa süreliğine düzeliyor fakat 10 20 dakika sonra internetdeki sayfa açma hızları düşüyor, anlık açma yapan sayfalar 5 ile 10 saniye arasında değişen hızlara erişiyor.3 4 5 nolu resimlerde paylaşacağım görüntüde, falanca sayfa acılıyor diyor ve ondan sonra sayfa acılıyor.Bazende web uygulaması sayfa açma hızını etkileyen uygulama var uyarısı veriyor.Virüs bulaşmadan önceki perfomansımı 10 ile 20 dakika yaşıyorum ve kasmaya başlıyor. Video sunu paylaşıyorum 1 nolu video, ben bu şekilde 3 4 yıl hiç kesintisiz yaşadım format bile atmadığımı sizinle paylaşmıştım.İnternet hızımı sonuna kadar alabiliyorum tevizyonumdan 4k video ları internet üzerinden hiç takılmadan stabil şekilde seyredebiliyorum.Birşeyleri dowland ettiğimde internet hızımı sonuna kadar alabiliyorum.Mcafenin sizin vermiş olduğunuz sistem takib programları gibi onlarında var kurdum ve denedim fakat oda birşeyleri bulamıyor. Bilgisarımda crack li uygulama hiçbir zaman kullanmadım ilegal olan hiç bir uygulama kullanmam. İnternette yapmış olduğum hata bana pahalıya mal oldu 500 liraya yakın para harçadım daha hala sonuça ulaşamadım.Yazılarımda her defasında bir uygulamanın varlığından bahsettimiştim bu konu hakında sizden en ufak yardım bile alamadım ,İMTİNA etdiğiniz düşencesi aklımdan çıkmadı virüs programının hariçinde ek araçlarınızın olduğunu düşünüyorum10 yılı aşkın sizinle beraberim lütfen yardım edin mcafeyi tekrarar kaldırırak kaspersy i yine kuracağım bakalım ne olaçak.Bilgilerinizi tazelemek için geçmiş yazılarımıda okuyun lütfen.Şu ana kadar yapmış olduğunuz yardımı inkar edemem ama sonuca ulaşmak için geçen süre 8 ayı geçti maddeten ve manen şekilde çöktüm, yazımı burda noktalıyorum sizden cevap bekliyorum hoşçakalın,iyi çalışmalar...

Konu bu şekilde yardım edeçeğinizi düşünürseniz lütfen yazın

1 Reply
sezen_m
McAfee Retired
McAfee Retired
Message 2 of 2

Re: temizlenmeyen virüs

Merhabalar,

Yasamis oldugunuz sorun ile ilgili destek için, McAfee Müsteri Hizmetleri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Irtibat için telefon numarasi: 00800 448 824 157 (sabit hattan arama gerçeklestirilmektedir).

Sohbet yolu ile irtibat için lütfen asagidaki adres üzerinden temasa geçiniz:

https://service.mcafee.com/webcenter/portal/cp/home/contact

How Many Badges Can You Collect?
Ready for a little competition? Members like you are earning badges and unlocking perks for their helpful answers. Are you? Click here to find out.

Community Help Hub

New to the forums or need help finding your way around the forums? There's a whole hub of community resources to help you.

• Find Forum FAQs
  • Learn How to Earn Badges
  • Ask for Help
Go to Community Help

Join the Community

Thousands of customers use the McAfee Community for peer-to-peer and expert product support. Enjoy these benefits with a free membership:

• Get helpful solutions from McAfee experts.
  • Stay connected to product conversations that matter to you.
  • Participate in product groups led by McAfee employees.
Join the Community
Join the Community